Arhivă blog

decreart

Unde este disponibil regulamentul complet?

Regulamentul complet al Târgului de Crăciun București poate fi consultat pe: https://www.bucharestchristmasmarket.ro/regulament/

decreart

Accesul cu câini este permis?

Este permis accesul cu câini în Târgul de Crăciun București, cu mențiunea că aceștia trebuie ținuți în lesă, iar cei de talie mare trebuie să poarte botniță (posesorii animalelor sunt singurii responsabili de acțiunile animalelor lor).

decreart

Capacitatea locației este limitată în contextul COVID-19?

Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat, însă, conform legislației în vigoare, accesul participanților în Târgul de Crăciun București este permis în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului. Din acest motiv, suntem nevoiți să limităm vânzarea zilnică de bilete și să restricționăm temporar accesul în Târgul de Crăciun atunci când capacitatea spațiului de desfășurare este atinsă, durata timpului de așteptare putând varia în funcție de fluxul de persoane care părăsesc locația.

Vă recomandăm să vizitați Târgul de Crăciun București pe tot parcursul zilei pentru a evita timpul de așteptare de la intrări și pentru a vă bucura în liniște de cumpărături și de momentele petrecute alături de cei dragi.

decreart

Purtarea măștii de protecție este obligatorie?

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în cadrul Târgului de Crăciun București (excepție: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani).

decreart

Persoanele vaccinate doar cu doza 1 au acces?

Accesul este permis persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

decreart

Copiii sub 12 ani trebuie să prezinte certificatul verde?

Sunt exceptați de la prezentarea certificatului verde copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care face dovada încadrării în una dintre situațiile: vaccinare cu schemă completă, vindecare, testare, prin prezentarea certificatului verde.

decreart

De unde poate fi descărcat certificatul verde?

Documentul care atestă încadrarea în una dintre cele patru situații menționate mai sus trebuie încărcat pe platforma https://certificat-covid.gov.ro, care va genera Certificatul Digital European COVID-19 cu cod QR, care va fi prezentat la intrarea în spațiul de desfășurare a evenimentului (în format electronic sau tipărit).

decreart

Certificatul verde este obligatoriu?

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19 pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID- 19, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat.

decreart

Care sunt condițiile de acces la Târgul de Crăciun București 2021?

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1242/08.12.2021, accesul la Târgul de Crăciun București este permis pe baza Certificatului Digital European COVID-19, persoanelor care:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.