FAQ

1. PROGRAM ȘI LOCAȚIE (2)

Târgul de Crăciun București de desfășoară până pe 26 decembrie 2021 (inclusiv) în Piața Universității din Capitală (esplanada cu statui).

PROGRAM

26 noiembrie – 26 decembrie 2021
Luni – Vineri, între orele 12:00-21:00
Sâmbătă – Duminică, între orele 10:00-21:00

Capacitatea locației este în continuare limitată, motiv pentru care vă recomandăm să vizitați Târgul de Crăciun București pe tot parcursul zilei pentru a evita timpul de așteptare de la intrări și pentru a vă bucura în liniște de cumpărături și de momentele petrecute alături de cei dragi.

2. ACCES (9)

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1242/08.12.2021, accesul la Târgul de Crăciun București este permis pe baza Certificatului Digital European COVID-19, persoanelor care:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19 pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID- 19, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat.

Documentul care atestă încadrarea în una dintre cele patru situații menționate mai sus trebuie încărcat pe platforma https://certificat-covid.gov.ro, care va genera Certificatul Digital European COVID-19 cu cod QR, care va fi prezentat la intrarea în spațiul de desfășurare a evenimentului (în format electronic sau tipărit).

Sunt exceptați de la prezentarea certificatului verde copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care face dovada încadrării în una dintre situațiile: vaccinare cu schemă completă, vindecare, testare, prin prezentarea certificatului verde.

Accesul este permis persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în cadrul Târgului de Crăciun București (excepție: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani).

Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat, însă, conform legislației în vigoare, accesul participanților în Târgul de Crăciun București este permis în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului. Din acest motiv, suntem nevoiți să limităm vânzarea zilnică de bilete și să restricționăm temporar accesul în Târgul de Crăciun atunci când capacitatea spațiului de desfășurare este atinsă, durata timpului de așteptare putând varia în funcție de fluxul de persoane care părăsesc locația.

Vă recomandăm să vizitați Târgul de Crăciun București pe tot parcursul zilei pentru a evita timpul de așteptare de la intrări și pentru a vă bucura în liniște de cumpărături și de momentele petrecute alături de cei dragi.

Este permis accesul cu câini în Târgul de Crăciun București, cu mențiunea că aceștia trebuie ținuți în lesă, iar cei de talie mare trebuie să poarte botniță (posesorii animalelor sunt singurii responsabili de acțiunile animalelor lor).

Regulamentul complet al Târgului de Crăciun București poate fi consultat pe: https://www.bucharestchristmasmarket.ro/regulament/

3. BILETE (4)

Prețul biletului care asigură o intrare unică/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online – pe https://www.entertix.ro/g/485/bucharest-christmas-market.html, respectiv de 7 lei, la casele de bilete din locație (Piața Universității – esplanada cu statui).

Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit la Târgul de Crăciun București.

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora (un însoțitor/persoană cu dizabilități) beneficiază de acces gratuit în cadrul Târgului de Crăciun, prin prezentarea dovezii care atestă condiția acestora și prin respectarea condițiilor de acces în conformitate cu prezentul Regulament – https://www.bucharestchristmasmarket.ro/regulament/.

Biletul asigură o intrare unică la eveniment în ziua aleasă. Pentru a se permite accesul, fiecare persoană trebuie să fie în posesia unui e-Ticket valid, în format electronic sau tipărit.

Atenție! Biletul își pierde valabilitatea după părăsirea locației evenimentului.

4. ATRACȚII (2)

Moș Crăciun și elfii săi ajung în Piața Universității, la Târgul de Crăciun București, pe 17 decembrie 2021, la ora 18:00.

17 – 23 decembrie, între orele 18:00 – 19:00 / 19:30 – 21:00

24 decembrie, între orele 12:00 – 14:00

Anul acesta nu au loc concerte la Târgul de Crăciun București.

În schimb, avem muzică ambientală, DJ set, recitaluri instrumentale, iar în preajma Crăciunului ne vor colinda grupuri de copii și ne vom bucura de datini și obiceiuri prezentate în inima orașului.